Över 74 000 produkter

Snabba leveranser

Hög leveranssäkerhet

Vilka vi är


Mec Gruppen, etablerat 1985, är grossist inom branschen för reklamartiklar och promotion.

MEC Gruppen, etablerat 1985, är grossist inom branschen för reklamartiklar och promotion. Vi är baserade med huvudkontor i Halmstad, Sverige, och finns representerade med egna kontor eller via representanter i ett antal länder i Europa.

Vi förser produktmediet med kommunikativa produkter för starka och framgångsrika kampanjer. Vi har lång och relevant erfarenhet av specialproduktion och trading tillsammans med våra kontrakterade underleverantörer. Smarta och kostnadseffektiva frakter är en annan hörnsten i vår verksamhet. Detta kommer våra kunder och partners tillgodo på flera olika sätt

I MEC Gruppen ingår ett antal specialistföretag, tillsammans utgör vi en stark leverantör för våra återförsäljare på en hårt konkurrensutsatt marknad.

De olika bolagen i MEC Gruppen är verksamma inom sina respektive specialistområden – och har styrkan av gruppen gällande bl a logistik och ett flertal andra samordningsfördelar.

LÅT OSS VARA ERT BACKOFFICE

Låt oss hantera produktion, frakter och trading – och få mer tid till försäljning och kundrelationer. Vi har lång erfarenhet av att producera och leverera enligt kundernas krav och önskemål.

PRODUKTION VIA VÅRT KONTOR I KINA

Vi har handlat med Asien, främst Kina, i över 30 år. Sedan drygt 20 år har vi också ett eget kontor med fast personal som sköter leverantörer, kontroller och logistik. Detta har gett oss en grundmurad kunskap om import och specialproduktion.

CERTIFIERADE ARTIKLAR DIREKT FRÅN LAGER

MEC Gruppen är representant i Skandinavien för Giving Europe, ledande leverantör i Europa av testade och certifierade reklamartiklar från sitt stora lager strax utanför Amsterdam i Nederländerna. Giving Europe är starkt engagerade i sitt arbete för produkttester och certifieringar, en trygghet för kunden. Kontakta oss gärna för mer information om hur vi arbetar tillsammans med Giving Europe på detta område.

SNABBA LEVERANSER

Vi arbetar ständigt med att utveckla våra leveranser. Från Kina går majoriteten av alla order med flygfrakt, vilket skapar möjligheter att producera och leverera unika specialtillverkade produkter på kortare tid. Vår volym gör också detta möjligt till mycket bra fraktpriser som kommer våra kunder tillgodo.

Även gällande lagersortimentet utvecklar vi ständigt nya lösningar för snabba leveranser med eller utan förädling

ETIK & MILJÖ

Våra kontrakterade tillverkare har godtagit att arbeta enligt vår uppförandekod, vår Code of Conduct. Vi tar lagstadgat producentansvar gällande återvinning vid import, följer självklart regelverken gällande införtullningar, skatter och andra avgifter. Här är vi bland annat anslutna till CopySwede och REPA.

För produktionen samarbetar vi med ett ackrediterat kontrollföretag på plats och vid behov kan även tredjepartsinspektioner, produkttester, mm. utföras.

Vi är medlemmar i PWA (Promotion Wholesellers Association) och ett antal andra branschorganisationer som PSI, Handelskammaren med flera.